Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

MMA – 10 Efektívnych rád pre silový tréning

Mixed Martial Arts (zmiešané bojové štýly) je kombinácia sily, výbušnej sily a výdrže s tým, že sila je základný prvok z ktorého sa odvíja ostatok. Silové cviky ktoré rozvíjajú silu nôh, rúk a stredu tela sú preto nesmierne dôležité pre úspešné zápasenie v MMA. Ak nemáš silu potom sú výbušnosť a vytrvalosť bezvýznamné. Ak položíš silné základy, môžeš sa sústrediť na explozívnu silu s využitým plyometrie a inými technikami na vytrvalostný tréning… v tomto poradí.

Čítať ďalej: MMA – 10 Efektívnych rád pre silový tréning

Otázky a odpovede – posilňovanie pre šprint a bojové športy

Otázka: Ahoj! Dostal som kontakt na Powerfit a tak to skúsim hneď využiť a spýtať sa. Ako väčšina mladých ľudí aj ja nie som veľmi spokojný s tým čo vidím v zrkadle a tak by som veľmi rád s tím niečo urobil. Čo sa týka kulturistiky, neviem ako to povedať, ale moc ma to neláka. Mám skôr inú ideu. Robím bojové umenie, takže potrebujem byť rýchly, ale aj tak by som potreboval pomoc so svalovou hmotou. Myslíte, že by ste mi mohlo pomôcť zostaviť program cvičenia? Vopred ďakujem za odpoveď.

Čítať ďalej: Otázky a odpovede – posilňovanie pre šprint a bojové športy

TOP 5 tréningových pomôcok pre bojové športy

Tak ako zmiešané bojové športy (anglická skratka MMA – mixed martial arts) postupne zvyšujú svoju popularitu, rovnako sa zlepšujú tiež metódy a techniky používané na pomoc MMA atlétom na plno využiť ich potenciál. Tréneri prišli na to, že atléti musia mať kompletne vyvážený program, ktorý pokryje nie len ich špecializáciu, ale aj ich zvyšné potreby.

Čítať ďalej: TOP 5 tréningových pomôcok pre bojové športy

Tréningová stratégia Evandera Holyfielda

Dlho oceňované, ale nanešťastie zle koncipované praktikovanie dlhých, pomalých behov v rámci kondičnej prípravy boxerov je to, čo sa Evander naučil od tréningových velikánov svojej mladosti, a v čom pokračoval nasledujúcich niekoľko rokov. Keď som sa nalodil na palubu jeho tímu, pred jeho zápasom proti Busterovi Douglasovi v 1990, Evander bol v smutnej psychickej kondícii s ohľadom na špecifické požiadavky jeho športu.

Čítať ďalej: Tréningová stratégia Evandera Holyfielda

facebook instagram google+ youtube