Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Prvý total v dresoch METAL

Mal som celkom náročný týždeň, ktorý viedol k súťaži v Orlande. Pobehoval som ako šialený, aby som postíhal na poslednú chvíľu nejaké veci okolo môjho podnikania. Následne som sa o 7:30 v piatok ráno vypravil do Orlanda, aby som stihol váženie o 10:00 hod. O 6:00 hod som dal pár tabliet na odvodnenie, aby som sa dostal z 281 libier (127,5kg) do 275 (125kg) kategórie a ako som dorazil, už som vážil presne 275 libier- dokonalé.

Čítať ďalej: Prvý total v dresoch METAL

Opasok - spojenec či nepriateľ?

V dobách minulých patrilo využívanie opasku na cvičenie primárne k súťažne aktívnym silovým trojbojárom alebo vzpieračom. V posledných rokoch však opasky prenikli do verejných posilňovní a stali sa jednou z najpoužívanejších pomôcok. Často sú však používané bezdôvodne. Keď som býval ešte návštevníkom komerčných posilňovní, bol som svedkom ako si cvičenci príchodom do miestnosti opasok nasadili a dali ho dole až pri odchode do šatní. K čomu vlastne opasok slúži?

Čítať ďalej: Opasok - spojenec či nepriateľ?

Trhačky áno či nie?

Priznám sa že trhačky vo svojom tréningu nepoužívam príliš často. Skôr je to len výnimočný prípad keď ich vytiahnem spod hromádky opaskov a bandáží. Väčšinou si vystačím s magnéziom ale ak prídu na radu ťažké doťahy v klietke (rack pulls), môj úchop nevydrží viac ako jedno opakovanie aj keď zvyšok tela ešte vládze. Neraz sa mi stalo, že som sa ocitol v inom meste, v inej posilňovni, kde mi magnézium nemusia tolerovať a tyče majú nevhodnú polohu vrúbkovania, alebo je vrúbkovanie nedostatočné. Práve pre tento prípad mám pár trhačiek vždy po ruke.

Čítať ďalej: Trhačky áno či nie?

Bandáže na zápästia

Pri tlakových cvikoch je dôležité spevniť zápästia, aby sa váha rozložila na celú ruku a netlačila naň. Silné predlaktia a zápästia však nemusia byť dostatočnou prevenciou proti zraneniu. Vyradiť sa zo železnej hry ale nikto z nás určite nechce. Typickým ničiteľom zápästia v powerliftingu je jeho pri pokuse dotknúť sa činkou hrude (brucha) pri benchpresse v tesnom drese a váhach presahujúcich 200kg. Týmto však rozhodne nechcem tvrdiť, že bandáže na zápästia sú výhradne pre súťažne aktívnych, silových trojbojárov. Využitie pre ne nájde každý silový športovec. Či už sa venuje ťažkej atletike, bodybuildingu, bojovým športom, strongmanom alebo chodí do posilňovne pre dobrý pocit.

Čítať ďalej: Bandáže na zápästia

Ďalšie články...

  1. Bandáže na kolená.
facebook instagram google+ youtube