Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Kľuky s odporom gumeného expanderu

Vylepšite jeden z najzákladnejších cvikov s vlastnou váhou o to malé extra, ktoré vám môže dať nové výsledky v podobe hmoty a sily. Jednoducho pridajte gumený expander a zvýšte efektivitu cviku.

Kľuk na zemi je jeden z najzákladnejších cvikov vôbec. Nepochybujem, že sa s ním stretol skoro každý z vás. Či už to bolo na hodinách telesnej výchovy, alebo keď ste sa rozhodli, že začnete makať aby ste získali fyzičku Chucka Norissa. Kľuk sa môže zdať jednoduchým na techniku, avšak dá sa v ňom veľmi rýchlo zlepšovať.

Ak ste fanúšikom tréningu s vlastnou váhou, alebo ste k tomu nútený z nedostatku času, taká jednoduchá pomôcka ako gumený expander vám v tomto prípade pomôže pridať to malé extra, aby ste opäť pocítili zlepšenie a uvideli nové svalové prírastky.

Pár typov:

Počas cviku musíte byť vystretý. Spodný chrbát musí byť v neutrálnej polohe, čo znamená, že sa nesmie prehýbať ani na jednu stranu. Lopatky by ste mali tlačiť k sebe a smerom na dol. Je to z dôvodu, aby ste mohli vystrčiť hrudník čo najviac dopredu. Ak ste v tejto polohe, môžete začať pohyb smerom nadol a neustále tlačiť lopatky k sebe. Smerom nahor by mali lopatky kontrahovať – teda vzdialiť sa od seba. Lakte by mali byť v 45 stupňovom uhle k telu. Pri 90 stupňovom uhle príliš zaťažujete ramená. Samozrejmosťou je ísť vždy plný rozsah pohybu – neklamte sami seba.

Expander môžete uchytiť o silový stojan, držať ho v rukách alebo sa vynájsť nejakou vlastnou alternatívou. Použiť pritom môžete expandery o rôznych silách a rovnako aj s rôznou šírkou úchopu. To záleží podľa individuálnej potreby každého zvlášť.

Dáte nový stimul svalom vrchnej časti tela: prsné svalstvo, predné deltové svaly, tricepsy.

" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="385">" />

 

Gumené expandery na power-sport.sk

Informácie o gumených expanderoch

 

Autor: Jozef Svitok

facebook instagram google+ youtube