Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Hlavná ingrediencia

„Víťazstvo je iba pre tých, ktorí sú ochotní zaplatiť jeho cenu.“

-        Sun Tzu

Vedel si, že môžeš dostať svoje percento telesného tuku na jednu cifru a vyzerať ako profesionálny atlét iba za 3 ľahké tréningy trvajúce 20 minút týždenne?

A dokážeš to aj keď budeš jesť čo len chceš? Je to Pravda… počul som to v rádiu… a čítal na internete.

Osem minút na brucho. To je ono priatelia, iba za osem minút denne môžeš mať brušné svaly ako Cheik Congo (obrázok). Všetko čo k tomu treba je rýchly tréning brušákov.

Netreba sa rápiť nad diétov alebo robiť akýkoľvek cvik, ktorý rozbehne tvoj metabolizmus a spáli tuk.

Svaly za šesť minút. Jay Cutler sleduj to. Pretože nejaká lenivá nula ťa nasledujúci rok zosmiešni priamo na pódiu a to vďaka tréningu nie dlhšom ako 18 minút za týždeň.

4 minúty k super sile. Počkaj keď Chuck Vogelpohl a Louie Simmons zistia, že premrhali celé tie roky a mohli byť o toľko silnejší s oveľa menšou námahou.

Dvojminutový kondičný tréning. Chudák Tito Ortiz. Všetky tie premrhané cesty na Big Bear vo vysokých polohách. Keby bol len vedel, že tvrdá drina sa dnes už nenosí a že mohol byť v oveľa lepšej kondičke keby skrátil svoje tréningy na dve minúty denne.

 

Čo ľudia chcú počuť - versus pravda.

Ľudia chcú počuť, že je to jednuduché a nezaberie im to veľa času. Kto by chcel tlačiť prowler 30 metrov 10 až 20 krát bez prestávky? Kto chce robiť ťažké drepy alebo ťažké mŕtve ťahy počas jediného tréningu? To znie naozaj ťažko.

Kto si nájde čas trénovať niekoľko krát do týždňa?

Raz mi napísal nejaký chlapík zaoberajúci sa marketingom s ponukou na jeho služby. Povedal mi, že ak chcem zdvojnásobiť môj biznis musím prestať s úprimnosťou. Musím to nechať vyzerať ako keby moje tréningy boli ľahké, že cesta k forme nevyžaduje tvrdú prácu a že celý proces je bezbolestný a bez námahy.

Do odpovede som veľa námahy nedal…

Naser

SI.

 

Dostať sa do formy je brutálne ťažká práca.

Kašlem na to čo tvrdia všetci SCAMový umelci a marketingové nuly. Keď nedokážeš zniesť pravdu, tak si odkázaný byť mäkký a slabý a to navždy.

Ak máš teraz 20 percent podkožného tuku a chceš silno six pack, buď pripravený na tvrdú diétu a makať tvrdšie ako si kedy vo svojom živote makal.

Keď všetci v sobotu večer pijú pivo na fotbalovej večeri, ty budeš piť čistú vodu. Keď budú grilom rozvoniavať hot dogy, ty budeš musieť vytiahnuť kuracie prsia s brokolicou.

A toto budeš robiť každý jeden deň najmenej 16 týždňov bez prestávky.

Nemáš v práci čas šprintovať do kopca? Tak si budeš musieť nastaviť budík o pol hodku skôr a vstať kým je ešte tma.

Nechaj ma povedať ti čosi iné… Nikto sa nevyseká za 3 tréningy týždenne. Ak chceš vidieť očividnú stratu tuku budeš musieť vynaložiť námahu minimálne na 5 tréningov týždenne. Pre niektorých z vás by však bolo treba aj 8 až 10.

To znamená 3 až 4 tréningy na silu, 3 šprintové tréningy alebo s prowlerom a 30 až 60 minútová prechádzka na hladný žalúdok každé ráno.

Videl som obtlstlé nuly vystúpiť na kulturistické pódium po 20 týždňoch. Oni však nehovorili že “chceme to” urobiť. Hovorili že “urobíme to”. Urobili všetko čo bolo potrebné aby dosiahli tento cieľ. V očiach mnohých ľudí ich životy vyzerali mizerne celých 5 mesiacov. Znamená to žiadne neplánované “cheat meals” (jedlo mimo diéty) a nesmrteľné non stop odhodlanie. Títo ľudia mali motiváciu akú väčšina ľudí nemá a boli ochotní makať za niečo.

 

Ako veľmi to chceš?

Chcieť a robiť, to sú dve celkom odlišné veci. Všetci chceme kopec vecí, ale koľkí z nás svoje ciele naozaj aj dosiahnu? Koľkí sú ochotní absolvovať všetku tú tvrdú drinu aby dosiahli svoj vrchol?

Si ty?

Som ja?

„20 týždňov?! To je veľa dietovania a tvrdej driny. Môžem tomu obetovať 6 týždňov ale nie 20.“

Tak sa na to vyser a choď hrať Playstation a pozri si ďalší diel CSI. Nikoho netrápi či dosiahneš svoje ciele. Jediný komu sa budeš spovedať si ty sám.

Nezáleží na tom čo ti kto povie, neexistuje náhrada za tvrdú drinu. Žiadny tréningový systém, diéta, stroj, žiadny výmysel alebo supplement.

Väčšina ľudí sa bojí tvrdej driny viac ako sa boja smrti. Jednoducho to v sebe nemajú.

Ako často si išiel do komerčného fitka a videl si niekoho drepovať alebo robiť mŕtve ťahy? Asi tak často ako by si videl sexy kočky počas dňa v New Jersey.

Ešte lepšie, kedy si naposledy videl niekoho robiť goodmornings? To je ťažký a nepohodlný cvik. Kto by takto ničil sám seba?

Príťahy v predklone? Z toho boli chrbát.

Striktné tlaky nad hlavu v stoji?! Kto toto môže chcieť? Kto chce pri tréningu stáť miesto toho aby bol pohodlne usadený s oporou chrbticou?

Naviac, všetky tieto cviky sú zložité na naučenie sa a vyučovací proces môže byť veľmi frustrujúci. Oveľa jednoduchšie je hupsnúť na nejaký stroj, však?

Teda si v posilňovni len aby si spálil nejaké tie kalórie, nie učiť sa novým schopnostiam. Silové premiestnenie? Iba génius s inteligenčným kvocientom Alberta Einsteina by sa to mohol naučiť robiť správne, však? Kto na to má vôbec čas?

Myslíš, že sú hardgaineri schopní vypnúť a ísť o hodinu skôr spať aby naštartovali proces budovania svalov? Majú vždy to čo treba aby sa nakŕmili 3 až 4 krát denne a medzi jedlá napratali ešte nejaký ten proteínový nápoj?

Iba málo.

Na rozdiel od rysovania, budovanie svalov si nevyžaduje 6 -10 tréningov týždenne. Väčšina hardgainerov dosiahne výborné výsledky aj len s počtom 3 až 4 tréningy týždenne, pričom ostatní si môžu počínať skvele už so 4 až 5 tréningmi týždenne. Neustále je to však 24 hodinová práca a vyžaduje si monumentálnu námahu.

Všetkým nám vymývajú mozgy aby sme verili že môžme byť väčší a silnejší a vysekanejší za veľmi krátky čas s veľmi malou námahou a ešte menším odhodlaním.

Nič nieje ďalej od pravdy priatelia.

Jediný spôsob ako dosiahnuť fyzickú dokonalosť je cez kurva tvrdú prácu.

To priatelia je tá hlavná ingrediencia.

Koniec príbehu.

Teraz choď a zaslúž si to.

 

Zdroj: http://jasonferruggia.com/the-main-ingredient/

facebook instagram google+ youtube