Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Aké dôležité je viesť si tréningový denník?

Je to ku*va dôležité a to pre každého! Ako si inak dokážeš porovnať svoju kondičku z pred mesiaca, pol roka, roka? Ako dokážeš retrospektívne zistiť čo na teba fungovalo najlepšie a čo skoro vôbec? Aké sú tvoje osobné rekordy v drepe pre 4, 3, 2 opakovania a ako si na tom v iných cvikoch?

Odpoveď je jednoduchá: Veď si tréningový denník. Bez neho to bude jedno veľké hala – bala. Trénovanie bez možnosti porovnať svoje silové či objemové výsledky alebo skúsenosti nadobudnuté na tréningu. Ako som sa sám presvedčil, kopec ľudí má problém pamätať si s akou váhou, koľko opakovaní a v koľkých sériách robili daný cvik na poslednom tréningu. Aká je šanca že dokážete porovnať svoje pokroky, so svojim o mesiac mladším ja? Nehovoriac o odstupe času dajme tomu jedného roka.

Sprav si z toho zvyk ako umývanie zubov. Prídeš po tréningu domov a prvé čo urobíš je ako inak protein do shakeru. Zatiaľ čo si vychutnávaš pocit víťazstva z dobrého tréningu a posunutia svojich hraníc opäť o kúsok ďalej , zapisuj si svoje myšlienky do tréningového denníka. Potešia ťa aj zajtra keď si ich možno znova prečítaš a napadne ťa pri tom niečo ďalšie, čo budeš môcť použiť v ďalšom tréningu.

Nie je od veci zapisovať si tiež svoje krátkodobé ciele. Stanoviť si niečo, čo dokážeš dosiahnuť v krátkom čase. Ako napríklad drepnúť o 10 kg viac, alebo schudnúť kilo z váhy. Keď si cieľ zapíšeš verejne do logu nie je na výber a urobíš všetko aby si to dokázal. Ak teda nie si slaboch s plnými ústami výhovoriek prečo sa niečo nedá.

Najjednoduchšie je viesť si tréningy v zošite a viesť si ich detailne každý jeden tréning zvlášť. Je to oldschool a odskúšané. Bola by tiež škoda opomenúť vymoženosti dnešného sveta inteligentných telefónov a využiť možnosti, ktoré nám ponúka. Telefóny sa však často strácajú a prísť o pol roka zápiskov ak si ich nezálohuješ by bola škoda. Podľa mňa je najlepší spôsob ako si zaznamenávať svoje tréningové jednotky internet. Podelíš sa o svoje skúsenosti s inými, ktorým to môže pomôcť, prípadne ti poradia ako niečo zmeniť alebo nahradiť tak aby to vyhovovalo tvojim potrebám. Prístup na internet je dnes asi všade. Možnosť viesť si online tréningový denník je aj na našej stránke. Tak na čo teda ešte čakáš? Založ si ho ešte dnes! Sekcia Tréningové denníky je tu pre teba a tvoje pokroky a postrehy. Odkaz na cele Fórum.

 

Joe

facebook instagram google+ youtube