Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

TIP: Tréning tricepsov bez bolesti

Trénovať tricepsy bez bolesti je pre niekoho nerozlúsknuteľný oriešok. Triceps je však dôležitá svalová partia, vďaka ktorej dokážeš v benchpresse a tlaku nad hlavou dostať nad seba veľké čísla, a teda je viac ako žiadúce atakovať tento sval ťažkými cvikmi. Ale čo ak to bolí?

Ja som si vypracoval postupnosť cvikov pre tréning tricepsov, vďaka ktorým som úplne odstránil alebo veľkou mierou eliminoval bolesť lakťov aj pri najťažších sériách. Tu je postup:

 

1. Začni tréning kladkou – áno počul si správne, ja odporúčam kladku - tricpesové stláčanie kladky, aby som bol konkrétny. Nádstavec je bezpredmetný, dôležitá je úplná kontrakcia tricpesov. Odporúčam nižšiu váhu a pomalé, technicky perfektné opakovania. Obľubujem minimálne 3 série po 15 opakovaní. Vďaka tomuto prekrvíš a zohreješ túto oblasť na maximum a to je práve kľúč k ďalším cvikom.

 

2.Ďalej budú nasledovať ťažké série. Tu by boli vhodné aj kľuky na bradlách – tricepsová verzia:

 

<Video: Kľuky na bradlách - prečo a ako>

 

Prípadne moje obľúbené Tate pressy

 

<Video: TOP asistenčné cviky pre silu a hmotu tricepsov>

 

Avšak výborné sú aj rôzne variácie skull crusherov – opäťmoja najobľúbenejšia verzia je s jednoručkami.

 

3. Podľa toho čo si zvolil ako ťažký cvik, nasleduje v mojom tréningu finisher. Keďže ja zvyčajne dávam ako druhý cvik Tate pressy, tak ako finsiher je superset: Skullcrushery s jednoručkami + francúzsky tlak s veľkou činkou. Začnem s jednoručkami k ramenám a následne s veľkou činkou. Cieľ je vystrečovať a v maximálnej miere prekrviť.

 

Tréning je to jednoduchý a v tom je jeho krása. Skús ho najbližšie aj ty a uvidíš ako sa ti to bude pozdávať.

 

Joe

facebook instagram google+ youtube