Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Neural Charge Training

Super rastová a regeneračná stratégia

Jednoducho povedané, vybudoval som vysoko výkonných a svalnatých športovcov. Nezaujíma ma či si kulturista ktorý potrebuje zlepšiť chrbát, hokejista ktorý chce mať väčšiu ranu, alebo napríklad MMA zápasník ktorý chce prestúpiť do vyššej váhovej kategórie. Základný cieľ je vždy rovnaký.

 

Vybudovať svalovú hmotu a maximalizovať výbušnú pracovnú kapacitu tak rýchlo, ako je to len možné v ľudských silách.

Niekedy mám na túto prácu iba pár týždňov. Vtedy si musím položiť otázku "ako mám dostať 18 tréningov napríklad do šietich dní a ešte k tomu bez zabitia športovca?".

Čo sa vám teraz chystám povedať je niečo, čo kompletne zmenilo spôspb, ktorým sa pozerám na tréning a rovnako to zmenilo moje očakávania toho, ako rýchlo môžu športovci dosiahnuť úspech.


Kľúčom je zvýšenie frekvencie:

v najjednoduchších pojmoch, kľúč k maximálnemu zlepšeniu spočíva vo zvýšení frekvencie a objemu tréningu. Frekvencia a objem sú obvykle zviazané k sebe, ale z týchto dvoch pojmov je frekvencia omnoho dôležitejším faktorom. Cez zvýšenie frekvencie môžem vykonať všetko čo potrebujem k maximalizácii svojho zlepšenia. Priama úmera so zvýšením objemu bude zachovaná. Omnoho efektívnejšie je vykonať tri polhodinové tréningy za jeden deň na extrémnej úrovni, ako odcvičiť ten istý objem práce za jeden 90 minútový tréning.

Rovnako je efektívnejšie rozdeliť čas v týždni ktorý venujete tréningu na viac dní, než na menej. Napríklad povedzme že práve trénujete štyri dni v týždni jednu hodinu každý tréning, teda celkovo štyri hodiny týždenne.

Hovorím vám a to z vlastnej skúsenosti, mali by ste omnoho lepšie výsledky cvičním šiestich 40 minútových tréningov za týždeň. Dokonca by ste mali lepšie výsledky, pokiaľ by ste cvičili 35 minút denne, sedem dní v týždni.

Postavte sa tomu priamo. Keď zdvíhate váhy všetko čo robíte je to, že svoje telo kopete do reakcie na tréningové podnety a rast svalov. Čo by ste ale radšej? Kopali (stimulovali) vaše telo k rastu štyrikrát alebo šesťkrát za týždeň?

„Ale to predsa budem pretrénovaný z tak častých tréningov, alebo nie?“
Fajn, nechajte ma odstrániť všetky vaše nesprávne predstavy hneď tu a teraz.

Pracoval som so všetkými druhmi športovcov a zväčšenie frekvencie tréningov je presne to, čo funguje najlepšie dokonca aj pre tých, ktorí nechceli často cvičiť. V skutočnosti sú to hardgaineri, ktorí sa budú najviac zlepšovať a to práve vďaka zvýšeniu tréningovej frekvencie.

Pri každom športovcovi musíte vedieť ako stimulovať jeho maximálnu rastovú odozvu s minimálnym množstvom nervovej únavy. Pokiaľ to viete a ak máte čas, môžete cvičiť sedemkrát týždenne.

 

Neural Charge Training

 

Tréning Neural Charge

Ako som už povedal, zvýšenie tréningovej frekvencie je hlavná časť pre maximalizáciu progresu. Na druhej strane však zvýšenie tréningovej frekvencie jednoducho nie je možné bez náležitej stratégie a v skutočnosti by ste sa iba pretrénovali. Nesprávne navýšenie tréningovej frekvencie by vás zanechalo sklamaných, frustrovaných, celých rozbitých so životnou energiou dobre uležanej mŕtvoly.

Využitím jednej mojej kľúčovej stratégie pre zvýšenie tréningovej frekvencie zvanej Neural Charge Training, môžete trénovať každý deň, alebo dokonca dvakrát či trikrát denne s tonami potrebnej energie.

Ja používam Neural Charge Training spolu s veľkými dávkami MAGu-10 pridanými do ANACONDy k trénovaniu pokročilých kulturistov 18 x za týždeň! Ba dokonca aj počas nízkokalorickej diéty.


Otravná veda

Neural Charge Training v dôsledku použitia unikátnych výbušných zaťažujúcich metód dopadá na všetky úrovne neuromuskulárnych funkcií spolu s absorbciou nervového vysielania a nervového uvoľnenia v spojení dráždivosti a stiažlivosti [1] a na posilnenie motorických jednotiek.

Kombinácia efektov týchto supra-fyziologických stavov stimuluje uvolnenie katecholaminov [2] [3] a znižuje inzulíno-glukagonové hodnoty, v priebehu zvyšovania produkcie AMP (Adenosinmonofosát [4]), ktorý postupne pomáha aktivovať tri lipotytické (tuk páliace) enzýmy.
V konečnom dôsledku Neural Charge Training zvyšuje inzulínovú citlivosť tím, že zvyšuje signalizáciu medzi tukovými bunkami, mozgom, pečeňov a aktívnym svalovým tkanivom. Konečným výsledkom je maximalizovaný svalový anabolizmus zatiaľ čo je podporená strata tuku.

Zhrnutie Neural Charge tréningu

- Zvýšenie inzulínovej citlivosti
- Stimulácia uvolnenia anabolických hormónov
- Väčší prísun živín do svalových buniek
- Zlepšenie regenerácie
- Zvýšenie pracovnej kapacity
- Stimulácia ďlašieho rastu
- Príprava tela na ďalší tréning


Zatiaľ som nenašiel nič čo by fungovalo lepšie na zlepšenie výsledkov v rýchlosti prírastku a zlepšenie regenerácie ako je Neural Charge Training.
Naberaj viac - naberaj rýchlejšie - naberaj častejšie.

Chcete takú skúsenosť?
Neural Charge Training ju prináša každý deň! Skúste ju tiež a už nikdy nebudete trénovať nikoho bez nej.



Neural Charge Push-ups: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_neural_charge/neural_charge_pushups&cr= 
Neural Charge Jumps: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_neural_charge/neural_charge_jumps&cr= 
Neural Charge Barbell Exercises: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_neural_charge/neural_charge_barbell_exercises&cr= 
Ďaľšie možné cviky: http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/sports_body_training_performance_bodybuilding_thibaudeau/neural_chargeactive_recovery_circuits


Autor: Christian Thibaudeau 
Zdroje: 
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_neural_charge/neural_charge_training 
[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Excitation-contraction_coupling 
[2] http://cs.wikipedia.org/wiki/Katecholamin 
[3] http://en.wikipedia.org/wiki/Catecholamine 
[4] http://cs.wikipedia.org/wiki/AMP

facebook instagram google+ youtube