Copyright 2024 - POWER-SPORT.sk

Podkolienky na mŕtvy ťah - "STRONGER"

Táto tak jednoduchá oldschool pomôcka sa objavila asi zároveň s prvými do krvi zodratými predkoleniami a nehodlá odísť pokiaľ sa budú na činku kilá nakladať. Každý, kto chce byť silnejší a to každý jeden deň, vie o čom hovorím. Podkolienky sú jednoducho potreba, a to nie len na súťaž (spomeniem hlbšie v článku) ale aj na tréning.

 

Dnes je to povinná súčasť výbavy v serióznych federáciách, či už na súťaže v silovom trojboji (powerlifting), ale aj na súťaže v mŕtvom ťahu (deadlift only). Dôvod je prozaický – ochrana pretekárov. Nie len ako som už spomínal pred zodratými predkoleniamil, ale rovnako aj ochrana ostatných pretekárov, ktorí nastupujú na pokus po tebe. Zakrvavená činka môže vyzerať hardcore. Treba však dbať na bezpečnosť každého jednotlivca a člena nakladačského a organizátorského teamu, ktorí prichádzajú s touto tyčou do styku aj po tom, čo už si nemehlá utierajú slzičky, lebo majú na nožičke bebíčko.

Podkolienky na mŕtvy ťah "STRONGER"

Na tréning sú taktiež vďačným pomocníkom. Ak začínaš s činkou ďalej vpredu, lebo sa obávaš o svoje predkolenia, dostávaš sa do zlej polohy. To zväčša končí neúspešným pokusom a čo horšie, môže to skončiť až nepríjemným zranením.

Tiež netreba zabúdať, že podkolienky STRONGER majú samozrejme aj sekundárne využitie. Je ním ochrana pred chladom, a to bez ohľadu na druh športu akému sa venuješ. Či už je to benchpress, crossfit alebo beh, je fajn mať lýtka v teple.

Podkolienky STRONGER („Stronger Every Day – Silnejší každý deň“) nie len že dokážu všetko čo som spomínal vyššie, ale naviac vyšlú jasnú správu pre všetkých kolo. Chcem byť silnejší! Silnejší každý jeden deň! Silnejší ako včera! Silenjší ako všetci ostatní! To je môj cieľ a keďže si na našich stránkach, verím že to je presne aj tvoj cieľ.

Podkolienky na mŕtvy ťah / crossfit na našom eshope

 

Autor: Jozef Svitok

facebook instagram google+ youtube